Nieuws | Klik hier voor het nieuwsarchief

2019

Zangeressen voor projectkoor gezocht.

Op zondag 13 oktober organiseert het Dames Barbershopkoor West Side Sound een concert in samenwerking met Louis Swing Orchestra. Dit concert wordt gegeven in de Noorderkerk in Zaandam.

West Side Sound wil voor dit concert een Projectkoor samenstellen en zoekt zangeressen die het leuk vinden om met het koor een aantal songs in te studeren, onder leiding van dirigente Susan Meertens. Deze songs worden tijdens het concert ten gehore gebracht.

De kennismakingsavond is op woensdag 24 april van 19.45 uur tot 21.00 uur.

Op deze avond is iedereen van harte welkom om te komen kennismaken en de sfeer van het koor te proeven.

De start van het Projectkoor is gepland op woensdag 1 mei.

Elke woensdagavond wordt er gezongen in het gebouw van Postduivenvereniging BVZ aan het Boerenpad 20 (ingang via de Vincent van Goghweg) in Zaandam, van 19.45 uur tot 22.15 uur. Tijdens de pauze is er koffie en thee. Muziek en songteksten worden digitaal en op papier aangeleverd.

Kosten voor deelname aan dit Projectkoor zijn € 75,00 voor in totaal ongeveer 16 avonden.

De zomervakantie is van 13 juli t/m 25 augustus, dan wordt er niet gerepeteerd, deze weken worden ook niet berekend.

Aanmelden kan via het emailadres van WSS, westsidesoundbarbershop@outlook.com of telefonisch bij Margriet Pols, tel. 06 496 44 754

Je bent van harte welkom!

 14 april: Korendag in Jisp.

Het was een vroegertje voor de koorleden van West Side Sound; vóór 10 uur aanwezig moeten zijn om in Jisp te zingen. Best veel dames waren op de fiets gestapt, maar een fietstochtje bij 3 graden viel wel een beetje tegen. Dan nog in het Raadhuis een heel smal trapje op, omdat we boven in moesten zingen. Daar was het ook wat fris. Maar ja, we waren meteen goed wakker en bij de les!
Om half 11 mochten we de kerk in om naar onze voorgangers te kijken en luisteren. De organisatie was blij met zoveel publiek, want de belangstelling op zondag 10 uur was (uiteraard) zéér matig. Fijn dat de kerk bij ons optreden wel lekker gevuld was. Als je in zo'n korte tijd en dichtbij huis steeds dezelfde koren en groepen tegen komt, blijkt dat iedereen hetzelfde programma afwerkt. Er was gevraagd om met de tijd vooral niet uit te lopen. Het gevolg was dat iedereen eerder klaar was. Wij besloten om na ons afsluitende en vrolijke nummer Kokomo, nog de stamper Nginesi te zingen. Het publiek vond het erg leuk en gaf ons na ons optreden een daverend applaus. We hebben mooi en zuiver gezongen, maar onze uitstraling werkte vandaag ook mee. We hadden er duidelijk zin in!
Nu werken aan het opstarten van ons Projectkoor. We willen graag nieuwe leden en met deze dames op zondag 13 oktober samen een concert geven in de Noorderkerk in Zaandam.
Dus, dames die van zingen houden: van harte welkom!!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenKorenfestival "Zin in Zingen" te Heemskerk.

Op zaterdag 6 april vierde het koor Close2u uit Heemskerk haar 12 en een half-jarig bestaan met een korenfestival. Het feest werd gehouden in De Vrijburcht te Heemskerk. West Side Sound was ook van de partij. We waren aanwezig met 24 koorleden. De dag was uitstekend georganiseerd en in het gebouw heerste een gezellige sfeer. Zoals alle deelnemers mochten wij inzingen in de kerkruimte en dat ging helemaal naar wens. Wat een prachtige akoestiek! Na het inzingen mochten we in de zaal plaatsnemen waar wij voordat we zelf optraden naar het ons voorgaande koor konden luisteren. Hoe jammer was het dat we nu voor het echte optreden op een krap podium moesten staan en Susan op een snel neergezet trapje om ons beter te kunnen zien. Dat was echt niet optimaal en jammergenoeg was het resultaat van onze inspanningen bij een paar songs daarom minder dan tijdens het inzingen in de kerkzaal. Een aantal van onze koorleden heeft daarna nog naar andere koren geluisterd; altijd leuk en soms ook inspirerend! Het genre van de koren was zeer divers. Het jubilerende koor sloot af met een gevarieerd en vrolijk optreden. Compliment voor hun inzet om er een mooie dag voor iedereen van te maken!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenRemix Korenfestival De Rijp, 17 maart

Op deze vroege zondagmorgen zijn we naar De Rijp getogen en de eerste indruk was al bijzonder. Alles in het groot: de locatie De Rijper Eilanden, de klassieke bussen op het parkeerterrein en de hoeveelheid geparkeerde auto's. Dat was wel even een dingetje, een plaatsje vinden voor je auto, want niemand komt natuurlijk op de fiets. Bij binnenkomst waan je je in een museum; een hele aparte locatie dus. We mochten boven inzingen en daar stond netjes een keyboard klaar voor gebruik, maar voor ons als Barbershopkoor (we zingen á capella) dus niet nodig. De organisatie was even de weg/tijd kwijt. We werden snel opgehaald en toen in rap tempo het toneel op.
Een mooie, positieve aankondiging en zingen maar. Eerst "It's a brand new day". Met "The Rose" maakten we duidelijk indruk op de goedgevulde zaal met publiek dat veel interesse toonde voor dit festival. Onze nieuwe song van Adèle "Set fire tot the rain" blijkt toch meer bekend bij de jongeren. "One moment in time" en "Eight days a week" bij de wat ouderen. Leuk om te zien. Bij ons Afrikaanse stamplied "Nginesi" was enig onbedoeld gestamp te horen, maar "Happy together" viel weer erg goed in de smaak bij het publiek. "The song is ended" klonk een beetje timide, in tegenstelling tot onze leuke afsluiter "Kokomo". Onze uitstraling en vooral onze vrolijke slingers aan het eind deden het goed. Prima organisatie en een mooi optreden maakten het tot een leuke dag! Toch één minpuntje: vervelend, als je later nog ergens heen moet en de hele dag met een grote blauw/paarse stempel bovenop je hand moet lopen. Dat moet toch anders kunnen!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenOptreden in het verzorgingshuis Het Mennistenerf te Zaandam

Op zondag 27 januari hebben de dames van West Side Sound een muzikale middag verzorgd voor de bewoners van dit huis.
Ook belangstellenden uit de omgeving konden ons concertje bijwonen. De zaal was dan ook goed gevuld met publiek! Wij, de koorleden, konden ons in een mooie, lichte ruimte voorbereiden. Even de nodige warming-up met beweging en ademhaling ( de activiteitenbegeleidster deed ook heel enthousiast mee, maar waagde zich maar niet aan het zingen!). Daarna hebben we twee keer een half uur onze songs ten gehore gebracht. Het was niet gemakkelijk om onder een laag plafond te zingen, omdat wij elkaar dan niet optimaal kunnen horen. Na de pauze, in een andere kooropstelling, ging het beter.
Onze primeur: "Fire to the rain" kwam goed uit de verf. Een beloning na heel veel oefenen en natuurlijk dankzij de inzet en het geduld van onze Susan! De sfeer was gezellig: er werd zelfs door een aantal bewoners gedanst tijdens ons optreden. Tenslotte nog onze dank aan de de organisatie voor de goede verzorging in de vorm van warme en koude drankjes en in de pauze lekkere hartige hapjes!

Hier kunt u enkele foto's bekijken© 2014 West Side Sound, Klik hier om ons te mailen. Nu ook op Facebook!