Nieuws | Klik hier voor het nieuwsarchief

2019

Remix Korenfestival De Rijp, 17 maart

Op deze vroege zondagmorgen zijn we naar De Rijp getogen en de eerste indruk was al bijzonder. Alles in het groot: de locatie De Rijper Eilanden, de klassieke bussen op het parkeerterrein en de hoeveelheid geparkeerde auto's. Dat was wel even een dingetje, een plaatsje vinden voor je auto, want niemand komt natuurlijk op de fiets. Bij binnenkomst waan je je in een museum; een hele aparte locatie dus. We mochten boven inzingen en daar stond netjes een keyboard klaar voor gebruik, maar voor ons als Barbershopkoor (we zingen á capella) dus niet nodig. De organisatie was even de weg/tijd kwijt. We werden snel opgehaald en toen in rap tempo het toneel op.
Een mooie, positieve aankondiging en zingen maar. Eerst "It's a brand new day". Met "The Rose" maakten we duidelijk indruk op de goedgevulde zaal met publiek dat veel interesse toonde voor dit festival. Onze nieuwe song van Adèle "Set fire tot the rain" blijkt toch meer bekend bij de jongeren. "One moment in time" en "Eight days a week" bij de wat ouderen. Leuk om te zien. Bij ons Afrikaanse stamplied "Nginesi" was enig onbedoeld gestamp te horen, maar "Happy together" viel weer erg goed in de smaak bij het publiek. "The song is ended" klonk een beetje timide, in tegenstelling tot onze leuke afsluiter "Kokomo". Onze uitstraling en vooral onze vrolijke slingers aan het eind deden het goed. Prima organisatie en een mooi optreden maakten het tot een leuke dag! Toch één minpuntje: vervelend, als je later nog ergens heen moet en de hele dag met een grote blauw/paarse stempel bovenop je hand moet lopen. Dat moet toch anders kunnen!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenOptreden in het verzorgingshuis Het Mennistenerf te Zaandam

Op zondag 27 januari hebben de dames van West Side Sound een muzikale middag verzorgd voor de bewoners van dit huis.
Ook belangstellenden uit de omgeving konden ons concertje bijwonen. De zaal was dan ook goed gevuld met publiek! Wij, de koorleden, konden ons in een mooie, lichte ruimte voorbereiden. Even de nodige warming-up met beweging en ademhaling ( de activiteitenbegeleidster deed ook heel enthousiast mee, maar waagde zich maar niet aan het zingen!). Daarna hebben we twee keer een half uur onze songs ten gehore gebracht. Het was niet gemakkelijk om onder een laag plafond te zingen, omdat wij elkaar dan niet optimaal kunnen horen. Na de pauze, in een andere kooropstelling, ging het beter.
Onze primeur: "Fire to the rain" kwam goed uit de verf. Een beloning na heel veel oefenen en natuurlijk dankzij de inzet en het geduld van onze Susan! De sfeer was gezellig: er werd zelfs door een aantal bewoners gedanst tijdens ons optreden. Tenslotte nog onze dank aan de de organisatie voor de goede verzorging in de vorm van warme en koude drankjes en in de pauze lekkere hartige hapjes!

Hier kunt u enkele foto's bekijken© 2014 West Side Sound, Klik hier om ons te mailen. Nu ook op Facebook!