Nieuws | Klik hier voor het nieuwsarchief

2020

1 mei, de oprichtster van ons koor, Jo Bethlem, jubileerde vandaag!

Op 1 mei 1985 werd door haar het damesbarbershopkoor West Side Sound opgericht. Dit 35 jarig jubileum hadden wij uitbundig met haar en met alle koorleden en hun dirigente willen vieren, maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten....Uiteraard is Jo verwend met kaarten, telefoontjes en bloemen en stond er een prachtig interview met foto van onze Jo in de krant! Ook de dames-koorleden van het eerste uur: Gré, Margot, Kitty en Els zijn op 1 mei in de bloemetjes gezet. Wij hopen over niet al te lange tijd weer met elkaar te mogen zingen en gaan dan vast verder met onze planning voor een mooi jubileumconcert: 35 jaar West Side Sound!

Namens het bestuur: Margriet, Hanneke, Diana, Ria en Jeanette.

Klik op bovenstaande afbeeldingen om ze groter te bekijken.Zaans Zilver: hoe dit avontuur begon…

In september 2019 ontving een groepje dames van West Side Sound een mail van het Zaantheater. Zij hadden al eens meegedaan met een eerdere uitvoering van Zaans Zilver en grote producties zoals Zaans Vuur en De Notenkraker. De vraag was om weer mee te doen, ditmaal met een Projectkoor dat zou zingen in Zaans Zilver 2020. Maar door de opgave van 12 dames, kwamen we op het idee om ons ook als het koor W.S.S. op te geven als onderdeel van de show. Een show met deelnemers die we tegenwoordig benoemen als (bijna) senioren, 60 plussers dus.
Vanaf november iedere dinsdagavond naar het Zaantheater om o.l.v. Daphne Groot, een super enthousiaste musical-docent, vier nummers in te studeren. Vooral de Queen medley was best pittig! Op een zaterdag in januari werd bij Fluxus met veel mensen het finalelied ingestudeerd. De organisatie bood W.S.S. ook twee workshops aan, gegeven door Giovanni van Gom. Hij leerde ons op onze repetitieavond een passende choreografie op ons nummer "It's my Party". Hij bracht dat met zoveel passie op ons over, dat we helemaal uit ons bol gingen. Zo leuk!
De laatste week bracht ons twee lange avonden repeteren op het toneel, waar we alle deelnemers hun eigen nummer zagen doen. En allemaal even zenuwachtig als het niet in een keer goed ging. En dan is het zover… Onzeker hoe het gaat, want de zware storm Ciara trekt over ons land. Het resulteert uiteraard in wat lege plekken in een eerst uitverkochte zaal. Jammer.
Het Projectkoor begint met "Theater, Theater". Later mag W.S.S. en we zetten onze song prima neer. Het publiek reageert bijzonder enthousiast en klapt meteen mee. Geweldig, dat we met 25 dames zijn die dit ook wel eens mee wilden maken! Het laatste nummer voor de pauze is de Queen medley en de mensen in de zaal, die hiermee zijn opgegroeid, doen allemaal mee. Echt een uitsmijter.
In het tweede deel doet het Projectkoor de song "Conquest of Paradise" waar we met kaarsjes over het toneel lopen, waardoor er soms emotionele reacties op komen. En het liedje "Kees" vinden we allemaal zo leuk, omdat we alle mannen, dat zijn er helaas maar 2 en die daar een solo in zingen, al die tijd gewoon Kees zijn blijven noemen. Tot slot sluiten we met "Theater, Theater" samen met alle deelnemers de show af. En omdat we, alle strakke tijdschema's, het welke-kant-opkomen en weer afgaan, snel omkleden etc. nu zelf hebben ondervonden, krijg je veel respect voor de mensen die dit allemaal organiseren. Ze zijn er bijna een jaar mee bezig geweest.
Bedankt Zaantheater/Fluxus, Daphne, Giovanni, pianist Rob, basgitarist Ton, grote steun back-stage Kaya, Valentina, maar vooral de grote mannen achter deze show Peter en Sander.
Wij hebben veel geleerd en geweldig genoten van Zaans Zilver 2020!

Hier kunt u enkele foto's bekijken© 2014 West Side Sound, Klik hier om ons te mailen. Nu ook op Facebook!