Klik hier voor het laatste nieuws | Archief
2019

Kerstoptreden in "De Kolk" op woensdag 18 december.

De dames van West Side Sound kregen een uitnodiging om op 18 december te komen zingen in buurthuis "De Kolk" te Zaandam. Op deze avond werd er een kerstdiner verzorgd door vrijwilligers van het buurthuis voor belangstellende buurtbewoners. De eetzaal zag er heel feestelijk en mooi verzorgd uit. Wij hebben daar twee keer een half uur – tussen de gangen door- ons mooie kerstrepertoire laten horen. We hebben, onder leiding van Susan, heel fijn gezongen en ons publiek was zeer enthousiast. De koorleden werden tussen de optredens door getrakteerd op heerlijke hapjes en drankjes; alles top georganiseerd! Al met al een hele gezellige avond. Hierbij nog onze welgemeende dank aan Hennie van Oostveen.

Dit was tevens de laatste zangavond van 2019. Het was een mooi jaar, met als hoogtepunt ons succesvolle concert in de Noorderkerk. Nu eerst onze kerstvakantie en dan weer op naar een nieuw zangjaar!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenConcert op zondag 13 oktober samen met Het Louis Swing Orchestra uit Amsterdam.

Na alle voorbereidingen, instuderen van nieuwe songs en coaching voor een mooie performance was het dan eindelijk zo ver: ons optreden in de Noorderkerk op zondagmiddag 13 oktober! Wij en onze gasten, Het Louis Swing Orchestra, werden gastvrij ontvangen door de koster en de medewerkers van de kerk. De kerk was voor een groot deel al ingericht, de koffie en thee stond al klaar en hadden wij alle tijd om in te zingen en het orkest om zich te installeren. Even wat gezellige praatjes over en weer en daarna concentratie voor het optreden. Bij de kerk werden er nog 35 toegangskaarten gekocht, zodat we een mooi publiek van 125 mensen hadden.

Onze Susan drukte ons op het hart om vooral veel plezier te hebben en dat hadden we! Het programma zat mooi in elkaar met een afwisselend optreden van West Side Sound en Het louis Swing Orchestra. Wat hebben we fijn gezongen en wat een leuke respons van het publiek! Daarnaast hebben onze gasten een fantastische show laten zien en horen: mooie nummers en echt heel mooi gezongen! En wat zijn we trots op onze dirigente: zij heeft het prachtige nummer 'Whatever Lola Wants", samen met twee zangers van het orkest gezongen. Al met al was het een feestje waar we enorm van hebben genoten. Uit het publiek kregen we veel positieve reacties en de volgende dag een lovende recensie in de krant. Dat werd heerlijk nagenieten. En tenslotte: veel dank lieve Susan voor je inzet, je altijd positieve instelling en je geduld met deze barbershopdames!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenUitstapje naar het Zuiderzeemuseum op vrijdag 13 september.

Twee dames uit ons bestuur, Ria en Diana, hadden het op zich genomen om een dagje uit met alle dames van WSS te organiseren. Het doel werd het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, wat een schot in de roos bleek te zijn. We vertrokken vrijdagochtend met de bus naar Enkhuizen. Het was en bleef de hele dag prachtig zonnig weer; wat een bof! In Enkhuizen aangekomen stapten we op de boot: een heerlijk tochtje over het water en dan zit het vakantiegevoel er vanzelf in. We wandelden vervolgens naar het buitenmuseum over het dijkje. Wat een mooie plek en wat een prachtig uitzicht over het water! Om 12.00 uur kon ons gezelschap in het restaurant, "Het Amsterdamse huis", aan tafel voor een lunchbuffet. De lunch was heel goed en erg lekker. Dat was genieten. Om 13.30 werden we in 2 groepen verdeeld voor een rondleiding met als thema "Vrouwen van toen". We startten op het pleintje, maar het kostte een aantal dames moeite om zich los te maken van alle leuke Oudhollandse spelletjes die daar aanwezig waren. Vooral het sjoelen was favoriet! De rondleiding werd met veel enthousiasme door vrijwilligers gedaan. We kregen veel informatie maar kwamen ook veel herkenbare gebruiksvoorwerpen tegen uit onze jeugd! We kwamen o.a. langs de wasserij, de voddenboer, het schooltje, de mandenmakerij, de smid, het schooltje en de kerk. Ook de woonhuisjes waren zeer authentiek en stonden in mooie nostalgische tuintjes met moestuin en vele fruitbomen. Er ontstonden leuke gesprekken en we hebben veel gelachen. Na de rondleiding hadden we gelegenheid om op een terras naar keuze wat te gaan drinken en nog even op eigen gelegenheid rond te lopen. Als klap op de vuurpijl wachtte ons rond de klok van zes nog een uitstekend verzorgd en heerlijk dinerbuffet in het restaurant. Voor het bedienend personeel hebben we, voor ons vertrek, twee van onze songs laten horen. Ze waren wel verrast door onze speciale zangstijl.

Wat een dag! Diana en Ria: namens alle koorleden hierbij nog een keer heel erg bedankt voor jullie perfecte organisatie. Het was geweldig!

Hier kunt u enkele foto's bekijken11 september: Repetitieavond met Renske Hoeksema.

We hadden we op onze repetitieavond een bijzondere gast: Renske Hoeksema. Renske is regisseur/choreograaf en docent musical/theater.

Wij hadden haar gevraagd om bij ons een workshop te geven. Voor ons hield dat in: d.m.v. bewegingen beter te laten zien waar we over zingen. Barbershop is hoofdzakelijk songs zingen in de Engelse taal. Daarom is de lichaamstaal heel belangrijk om te laten zien waar het over gaat. Onze song "One fine day" gaat over een meisje die een jongeman graag als haar vriendje zou willen hebben. Nu zijn wij allemaal meisjes, dus dat zouden we moeten kunnen. Het is voor ons wel een poosje geleden dat we ons uitsloofden voor een leuke bink. Maar.. het zit er nog wel hoor. Geweldig, om te merken dat Renske dat, ook door haar eigen enthousiasme, bij ons naar boven haalt. Laten zien dat we eerst wat smoezen, lacherig worden, verbazing, het echt zien zitten dat het op een dag wel lukt om zijn vriendinnetje te zijn. Het plezier komt goed tot uiting. De song "Happy together" werd wel een dingetje. In groepjes van de risers af, door elkaar lopen terwijl we moeten zingen, dan weer achteruit, rechterarm omhoog, links vooruit. Dat wordt nog flink oefenen. Maar we werden er together erg happy van. Over een paar weken komt Renske nog een keer bij ons les geven. En dit allemaal, om op ons concert op 13 oktober a.s. in de Noorderkerk aan ons publiek te laten zien hoe leuk dit is. Nieuwsgierig geworden? Bestel uw kaarten vandaag nog!!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenSing & Swing! 13 oktober 2019. /Noorderkerk Zaandam.

West Side Sound organiseert een vrolijk concert met een gastoptreden van het Louis Swing Orchestra.

Voor ons concert kunt u vanaf nu per mail (westsidesoundbarbershop@outlook.com), of via deze site kaarten reserveren .Een toegangskaart voor volwassenen kost 10 euro, voor kinderen tot 12 jaar 5 euro. Het concert is op zondag 13 oktober en duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur ( inloop vanaf 14.30 uur). Bij reservering graag vermelding van het aantal kaarten en uw naam en adres .Het totaalbedrag van de door u gereserveerde kaarten kunt u overmaken op rekeningnr. NL62INGB0000176123 met vermelding: Concert. Na betaling van de kaart(en) is de reservering definitief en liggen de kaarten op 13 oktober voor u klaar in de kerk ( vanaf 14.30 uur).

Wij kijken er naar uit om u te ontvangen bij ons vrolijke concert SING & SWING!Zangeressen voor projectkoor gezocht.

Op zondag 13 oktober organiseert het Dames Barbershopkoor West Side Sound een concert in samenwerking met Louis Swing Orchestra. Dit concert wordt gegeven in de Noorderkerk in Zaandam.

West Side Sound wil voor dit concert een Projectkoor samenstellen en zoekt zangeressen die het leuk vinden om met het koor een aantal songs in te studeren, onder leiding van dirigente Susan Meertens. Deze songs worden tijdens het concert ten gehore gebracht.

De kennismakingsavond is op woensdag 24 april van 19.45 uur tot 21.00 uur.

Op deze avond is iedereen van harte welkom om te komen kennismaken en de sfeer van het koor te proeven.

De start van het Projectkoor is gepland op woensdag 1 mei.

Elke woensdagavond wordt er gezongen in het gebouw van Postduivenvereniging BVZ aan het Boerenpad 20 (ingang via de Vincent van Goghweg) in Zaandam, van 19.45 uur tot 22.15 uur. Tijdens de pauze is er koffie en thee. Muziek en songteksten worden digitaal en op papier aangeleverd.

Kosten voor deelname aan dit Projectkoor zijn € 75,00 voor in totaal ongeveer 16 avonden.

De zomervakantie is van 13 juli t/m 25 augustus, dan wordt er niet gerepeteerd, deze weken worden ook niet berekend.

Aanmelden kan via het emailadres van WSS, westsidesoundbarbershop@outlook.com of telefonisch bij Margriet Pols, tel. 06 496 44 754

Je bent van harte welkom!

 14 april: Korendag in Jisp.

Het was een vroegertje voor de koorleden van West Side Sound; vóór 10 uur aanwezig moeten zijn om in Jisp te zingen. Best veel dames waren op de fiets gestapt, maar een fietstochtje bij 3 graden viel wel een beetje tegen. Dan nog in het Raadhuis een heel smal trapje op, omdat we boven in moesten zingen. Daar was het ook wat fris. Maar ja, we waren meteen goed wakker en bij de les!
Om half 11 mochten we de kerk in om naar onze voorgangers te kijken en luisteren. De organisatie was blij met zoveel publiek, want de belangstelling op zondag 10 uur was (uiteraard) zéér matig. Fijn dat de kerk bij ons optreden wel lekker gevuld was. Als je in zo'n korte tijd en dichtbij huis steeds dezelfde koren en groepen tegen komt, blijkt dat iedereen hetzelfde programma afwerkt. Er was gevraagd om met de tijd vooral niet uit te lopen. Het gevolg was dat iedereen eerder klaar was. Wij besloten om na ons afsluitende en vrolijke nummer Kokomo, nog de stamper Nginesi te zingen. Het publiek vond het erg leuk en gaf ons na ons optreden een daverend applaus. We hebben mooi en zuiver gezongen, maar onze uitstraling werkte vandaag ook mee. We hadden er duidelijk zin in!
Nu werken aan het opstarten van ons Projectkoor. We willen graag nieuwe leden en met deze dames op zondag 13 oktober samen een concert geven in de Noorderkerk in Zaandam.
Dus, dames die van zingen houden: van harte welkom!!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenKorenfestival "Zin in Zingen" te Heemskerk.

Op zaterdag 6 april vierde het koor Close2u uit Heemskerk haar 12 en een half-jarig bestaan met een korenfestival. Het feest werd gehouden in De Vrijburcht te Heemskerk. West Side Sound was ook van de partij. We waren aanwezig met 24 koorleden. De dag was uitstekend georganiseerd en in het gebouw heerste een gezellige sfeer. Zoals alle deelnemers mochten wij inzingen in de kerkruimte en dat ging helemaal naar wens. Wat een prachtige akoestiek! Na het inzingen mochten we in de zaal plaatsnemen waar wij voordat we zelf optraden naar het ons voorgaande koor konden luisteren. Hoe jammer was het dat we nu voor het echte optreden op een krap podium moesten staan en Susan op een snel neergezet trapje om ons beter te kunnen zien. Dat was echt niet optimaal en jammergenoeg was het resultaat van onze inspanningen bij een paar songs daarom minder dan tijdens het inzingen in de kerkzaal. Een aantal van onze koorleden heeft daarna nog naar andere koren geluisterd; altijd leuk en soms ook inspirerend! Het genre van de koren was zeer divers. Het jubilerende koor sloot af met een gevarieerd en vrolijk optreden. Compliment voor hun inzet om er een mooie dag voor iedereen van te maken!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenRemix Korenfestival De Rijp, 17 maart

Op deze vroege zondagmorgen zijn we naar De Rijp getogen en de eerste indruk was al bijzonder. Alles in het groot: de locatie De Rijper Eilanden, de klassieke bussen op het parkeerterrein en de hoeveelheid geparkeerde auto's. Dat was wel even een dingetje, een plaatsje vinden voor je auto, want niemand komt natuurlijk op de fiets. Bij binnenkomst waan je je in een museum; een hele aparte locatie dus. We mochten boven inzingen en daar stond netjes een keyboard klaar voor gebruik, maar voor ons als Barbershopkoor (we zingen á capella) dus niet nodig. De organisatie was even de weg/tijd kwijt. We werden snel opgehaald en toen in rap tempo het toneel op.
Een mooie, positieve aankondiging en zingen maar. Eerst "It's a brand new day". Met "The Rose" maakten we duidelijk indruk op de goedgevulde zaal met publiek dat veel interesse toonde voor dit festival. Onze nieuwe song van Adèle "Set fire tot the rain" blijkt toch meer bekend bij de jongeren. "One moment in time" en "Eight days a week" bij de wat ouderen. Leuk om te zien. Bij ons Afrikaanse stamplied "Nginesi" was enig onbedoeld gestamp te horen, maar "Happy together" viel weer erg goed in de smaak bij het publiek. "The song is ended" klonk een beetje timide, in tegenstelling tot onze leuke afsluiter "Kokomo". Onze uitstraling en vooral onze vrolijke slingers aan het eind deden het goed. Prima organisatie en een mooi optreden maakten het tot een leuke dag! Toch één minpuntje: vervelend, als je later nog ergens heen moet en de hele dag met een grote blauw/paarse stempel bovenop je hand moet lopen. Dat moet toch anders kunnen!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenOptreden in het verzorgingshuis Het Mennistenerf te Zaandam

Op zondag 27 januari hebben de dames van West Side Sound een muzikale middag verzorgd voor de bewoners van dit huis.
Ook belangstellenden uit de omgeving konden ons concertje bijwonen. De zaal was dan ook goed gevuld met publiek! Wij, de koorleden, konden ons in een mooie, lichte ruimte voorbereiden. Even de nodige warming-up met beweging en ademhaling ( de activiteitenbegeleidster deed ook heel enthousiast mee, maar waagde zich maar niet aan het zingen!). Daarna hebben we twee keer een half uur onze songs ten gehore gebracht. Het was niet gemakkelijk om onder een laag plafond te zingen, omdat wij elkaar dan niet optimaal kunnen horen. Na de pauze, in een andere kooropstelling, ging het beter.
Onze primeur: "Fire to the rain" kwam goed uit de verf. Een beloning na heel veel oefenen en natuurlijk dankzij de inzet en het geduld van onze Susan! De sfeer was gezellig: er werd zelfs door een aantal bewoners gedanst tijdens ons optreden. Tenslotte nog onze dank aan de de organisatie voor de goede verzorging in de vorm van warme en koude drankjes en in de pauze lekkere hartige hapjes!

Hier kunt u enkele foto's bekijken2018

Laatste kooravond 2018 van West Side Sound

Op woensdag 19 december hebben de koorleden en hun dirigente Susan het jaar 2018 afgesloten met een gezellige avond. Om half zeven gingen we aan tafel voor een warm/ koud buffet. Een groep dames had de tafels feestelijk gedekt en de zaal was mooi en sfeervol versierd. Het ( Italiaans) buffet werd verzorgd door Eelco Sondorp, die eigenaar is van cateringbedrijf de Happy Cooker. Het buffet zag er geweldig uit en wij hebben allen heerlijk gegeten! Drankje erbij en niet te vergeten, de heerlijke gluhwein. Diana had het toetje verzorgd: een fruitsalade en heerlijke puddinkjes. Na het buffet was er uiteraard een welgemeend dankwoord van onze voorzitster Margriet voor Eelco en hem werd een mooie bos bloemen overhandigd.Tijd voor de verloting! Elk koorlid had een kerstcadeautje meegenomen, zodat we een vrolijke tafel met pakjes hadden. Nummertjes erop en nummertjes uitdelen: zo kreeg ieder een leuk geschenk! Een groepje koorleden had tot ieders verrassing een lief kerstliedje ingestudeerd en hebben dat samen voor ons gezongen. Daarna volgde nog een klein, winters kerstverhaaltje. Aan het eind van de avond sprak Margriet een afsluitend woordje en werd onze zeer gewaardeerde dirigent Susan in de bloemetjes gezet. Het was een fijne avond, die we gezamenlijk afsloten met het lied "Silent Night". Nu eerst even vakantie en in 2019 gaan we er weer voor!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenDickensmarkt Krommenie

Op zondag 16 december werd in Krommenie de jaarlijkse Dickensmarkt gehouden. West Side Sound was uitgenodigd om kerstsongs te komen zingen in het Atrium van De Durghorst aan de Eikelaan, vlak achter de plaats waar de kerstmarkt werd gehouden. De appartementen van de bewoners zijn als het ware ondergebracht in een groot glazen huis.
Wat een mooi verzorgde ruimte; nu ook heel sfeervol door de prachtige kerstversiering + kerstboom. Alle stoelen op het terras waren bezet, dus veel belangstelling voor ons optreden! Het was een gezellige plek om te zingen in een prima sfeer. Na afloop was er gluhwein en lekkers voor iedereen. Na nog even nagepraat te hebben met een aantal bewoners gingen sommigen van ons nog even over de kerstmarkt. Wel koud, maar leuk om de optocht met de ganzenhoedster te zien!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenKerstmarkt Bonifatiuskerk

Op zaterdag 15 december hebben de dames van WSS twee keer een optreden verzorgd tijdens de kerstmarkt in de Bonifatiuskerk in Zaandam. Wat een prachtige kerk en wat een mooie akoestiek! De kerk was mooi versierd en de kerstmarkt zag er heel gezellig uit. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en lekkers en konden even op ons gemak inzingen. Later nog weer verwend met warme chocolademelk en gluhwein! Helaas was een aantal koorleden geveld door de griep. We dachten daarom een minimale bezetting te hebben, maar de leden die net weer een beetje aan de beterende hand waren, kwamen toch. Top hoor dames! We hebben met veel plezier een mooi kerstrepertoire laten horen. Hoewel het koud was op de plek waar wij zongen( en een warme jas wel nodig was), hebben we, zeker dankzij de positieve stimulans van Susan, fijn gezongen. Een klein publiek, maar we kregen leuke reacties!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenKorendag Zandvoort

Op zaterdag 7 oktober hebben de dames van West Side Sound deelgenomen aan de korendag in Zandvoort. Het was stralend weer en zo bleek onze outfit in wit en paars prima gekozen. De meeste dames reisden met de trein naar zee, maar door meerdere storingen bij de NS was het nog niet zo eenvoudig om op deze manier op de plaats van bestemming te komen. Gelukkig was iedereen toch op tijd en de meesten van ons koor konden nog een terrasje pakken om iets te drinken en iets lekkers te nuttigen.
Heel gezellig en feestelijk zo in de najaarszon!
Het festival stond in het teken van "Disco"en de glimmers en glitters waren in en buiten de kerk goed waar te nemen. De organisatie was helemaal top. Alles liep op rolletjes. In de inzingruimte stonden flesjes water, snoepjes en dropjes klaar en we konden bij een grote kaptafel onze outfit en make up nog even goed controleren. Na het inzingen werden we naar het podium begeleid en aldaar hebben we ons uiterste best gedaan om onder directie van Susan een mooi programma te laten horen. De akoestiek in de kerk was heel mooi en dat maakt het zingen fijn. Een aantal songs kwam heel mooi uit de verf, een aantal wat minder naar onze zin, maar over het algemeen konden we tevreden terug kijken.
Aan het eind van ons programma, na de laatste feestelijke song "Kokomo", ontvingen we van de organisatie een mooie groepsfoto en voor iedereen een "discosleutelhanger". Zandvoort, bedankt voor deze prachtige dag!Open dag West-Side-Sound

Op zaterdag 29 september hebben de dames van West Side Sound een open dag gehouden in buurthuis De Kolk te Zaandan. Dankzij de ledenwerfcommissie, gevormd door 6 dames uit ons koor, werd dit een fijne en leerzame dag. Chapeau dames!

De dag begon met koffie en thee in de mooie verzorgde ruimte van De Kolk. Daarna heeft ons koor o.l.v. Susan een korte Song ingestudeerd.

Om half 1 genoten we allen van een lekkere lunch, waarbij coach Marijn van den Boogaard ook aanwezig was.

Het middagprogramma bestond uit een coaching door theatermaker Marijn van den Boogaard met als thema: "De perfecte inleving van een song" In samenwerking met Susan werden we uitgedaagd om op verschillende manieren emotie over te brengen en uit te dragen. Verrassend om te ervaren dat er soms maar weinig voor nodig is om een totaal andere sfeer over te brengen als je een song presenteert.

We hebben deze workshop als heel plezierig en leerzaam ervaren; het was een erg leuke middag. Onze gast, Letty, was ook zeer enthousiast. Hopelijk mogen wij haar verwelkomen als nieuw koorlid! Jammer dat we niet meer aspirant leden mochten ontvangen……

En last but not least: dank aan Hennie van Oostveen voor de prima verzorging en het maken van de foto's!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenEen nieuw seizoen!

Op 5 september zijn de dames van WSS weer gestart met een nieuw zangseizoen. Heel gezellig, lekker bijkletsen na al die vakantieweken. Maar......ook weer aan de slag! Op zaterdag 6 oktober a.s. wacht ons een optreden tijdens het korenfestival in Zandvoort ( wij treden daar op om 18.15 uur).

Op zaterdag 29 september houdt WSS een Open repetitiedag.
De commissie die zich daarmee bezig houdt heeft in de vakantie niet stil gezeten. De grote lijnen voor die dag zijn uitgezet en de invulling is nu ook zo goed als klaar. Complimenten, dames!

Na een welkomswoord van Margriet, onze voorzitter, heeft Susan ons weer"zangklaar"gemaakt door diverse inzingoefeningen met ons te doen. Onze nieuwe song: "Geef mij je angst"( prachtig ingezongen door onze Susan!) hadden de koorleden in de vakantie al beluisterd en daarom konden we daar ook al een start mee maken. Vier mooie partijen, maar ook nog veel werk aan de winkel! We hebben de smaak weer te pakken en gaan er een mooi zangseizoen van maken!

Hou je van zingen en van gezelligheid? Kom dan naar onze open repetitiedag op 29 september! Kijk, luister en als je wil: doe mee. Je bent de hele dag van harte welkom! Hieronder lees je het programma van die dag:

Waar: Buurthuis de Kolk
Klampersstraat 1
1502VP Zaandam
( 075 6144161)

10.30 uur: inloop
10.40 tot 11.00 uur: uitleg barbershop met koffie en thee
11.00 tot 12.30 uur: o.a. instuderen van een song
12.30 tot 13.00 uur: lunch
13.00 tot 15.00 uur: samen met een coach/ theatermaker werken aan een ingestudeerde song
15.00 uur: afsluiting.Hoeraaaaa! Onze Susan is geslaagd!

Op zaterdag 9 juni is onze dirigent geslaagd voor de specialisatieopleiding Dirigent Licht Vocaal (DLV). De opleiding werd aangeboden door BALK. Deze scholing van dirigenten houdt o.a. in: slagtechniek, repetitietechniek, repertoirekennis, partituurspel, analyse, stemvorming en arrangeren.
Susan heeft mooie cijfers behaald voor de opdrachten, de werkstukken en het reperteren. Het eindexamenconcert met haar ad hoc koor was een groot plezier en succesvol.
Van september 2017 tot juni 2018 heeft Susan op 21 zaterdagen de opleiding gevolgd: een hele klus! Wij zijn trots op haar en hebben haar op onze repetitieavond natuurlijk in het zonnetje gezet!West Side Sound wil haar koor graag uitbreiden!

De dames van West Side Sound willen hun koor graag uitbreiden en nodigen je van harte uit om eens bij ons op bezoek te komen tijdens een repetitieavond. Je kan dan luisteren naar onze mooie songs in een warme zangstijl. Naast het werken aan het steeds mooier maken van onze songs is onze zangavond ook altijd een hele gezellige avond. Wellicht spreekt het gevarieerde en uitgebreide repertoire je aan. Je kan helemaal vrijblijvend meerdere avonden van de partij zijn om te ontdekken of dit koor iets voor jou is. Aan onze dirigente Susan zal het niet liggen: zij is een vrolijke en inspirerende vrouw! Dus dames: Wees welkom!!

(Wij repeteren elke woensdagavond van 19.45-20.15 uur in het gebouw van de duivenvereniging BVZ aan het Boerenpad 20- ingang meester J.A.Laanplein- te Zaandam).Zaterdag 21 april. Saens Korenfestival, Wormerveer

De aftrap was voor West Side Sound. Fijn dat er om half elf al veel en behoorlijk enthousiast publiek aanwezig was.
Na het inzingen moesten we in een ruimte achter het toneel wachten tot we naar binnen konden. Dat deden we als echte barbershoppers: eerst de voorste rij en daarna de andere rijen inschuiven. Na afloop ook weer op deze manier het toneel af. Leuk dat toehoorders ons hierover (ook) een compliment gaven.
We moesten de nummers die we graag wilden zingen al vroeg doorgeven aan de organisatie en dat bleek nu een beetje twijfelachtig. Op zo'n dag is er altijd een strak tijdschema, dus we hadden wel wat aanpassingen gedaan.
Toch bleek het zingen van zeven songs zo succesvol, dat het zeven maal beloond werd met een welgemeend applaus. Helemaal prima!
De organisatie verwoordde het echt heel mooi: te hopen dat iedereen zich vandaag op dit festival zo mooi en zuiver van zich zou laten horen als WSS.
Natuurlijk ook een compliment aan Susan, die een stukje studiedag had opgeofferd om ons te kunnen dirigeren.
Veel van ons bleven nog lang zitten om naar de andere koren te luisteren.
Het was absoluut weer een mooie dag met een prima presentatie!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Zondag 15 april. Protestantse Gemeente Assendelft

Op uitnodiging van de Protestantse Gemeente Assendelft heeft West Side Sound op zondag 15 april, haar medewerking verleend aan een bijzondere kerkdienst. Ons koorlid Margriet en haar man Jan zijn beiden fanatieke barbershoppers. Dominee Bart Vijfvinkel heeft daar, samen met hen, een mooi thema rond onze song It is well with my soul - Het is goed met mijn ziel - van gemaakt.
Wij begonnen de dienst met Can you feel the love tonight en Friends. Liefde en vriendschap dus, een veel behandeld item in kerkdiensten. Voor wij It is well gingen zingen heeft de dominee het verhaal van Horratio Spafford waar deze song over gaat verteld, wat met veel interesse beluisterd werd.
Na de preek vertelde hij dat we nog een passend lied voor in een kerkdienst hadden: het Halleluja van Leonard Cohen. Klonk in deze kerk echt heel mooi.
Na afloop van de dienst bleef iedereen nog zitten om te luisteren naar ons One moment in time en het vrolijke Happy together.
Gezellig nagepraat, onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Onze Susan kreeg een mooi boeket en alle koorleden een prachtige roos, gekoppeld aan de song die we tijdens de collecte hadden gezongen: The Rose.
Een kerkdienst, samen met een barbershopkoor? Het was een geweldige combinatie!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Zondag 4 maart. Optreden in het verpleeghuis Evean Guisveld in Zaandijk.

Op zondag 4 maart hebben de dames van West Side Sound een optreden verzorgd voor de bewoners van het verpleeghuis Guisveld in Zaandijk. Omdat een eerder gepland optreden vorig jaar door omstandigheden niet doorging, waren we blij dat we op deze zondagmiddag wel voor de bewoners konden zingen. Het was een prachtige zonnige middag en dat gaf al een feestelijk tintje aan het geheel. We werden harteljk ontvangen en konden ons in een rustige ruimte voorbereiden op ons optreden. Om 15.15 uur liepen we, terwijl we het vrolijke Afrikaanse lied "Nginesi Ponono"zongen, de zaal in om daarna in kooropstelling te gaan staan. Er was veel belangstelling: een volle zaal op een gezellige manier ingedeeld: de bewoners met hun familieleden gezeten aan ronde tafels. We werden aangekondigd als zijnde "de Lente", vanwege onze groene outfit!

We hebben in een mooie sfeer gezongen. Af en toe zong iemand mee of werd er een klein dansje gedaan, heel ontroerend. Onder leiding van Irene hebben we een gevarieerd programma gezongen. Het zong wat zwaar door de warmte en door het lage plafond, maar dat mocht de pret niet drukken. Na ruim een half uur zingen hebben we afscheid genomen met een toegift: nog een keer het leuke Afrikaanse lied!
Hopenlijk kijken de bewoners, met net zo veel plezier als wij, terug op een gezellige middag!


2017

Zondag 17 december, Dromen over feest in Zaandijk.

Zondag 17 december: Dromen over feest in Zaandijk. De organisatie had een schema gemaakt, zodoende wisten wij én onze fans waar en hoe laat we moesten zingen. We begonnen bij de Apostolische Genootschap. Leuke ontvangst, ruimte geregeld om even in te zingen, er stond zelfs koffie en thee klaar. We hadden een geweldig optreden, al zingt het natuurlijk ook lekker in een kerk. Na afloop kregen we allemaal een presentje, wat erg gewaardeerd werd. Zelfs nog gratis warme chocolademelk en gluhwein en kerstkransjes. Heerlijk.
Ons tweede optreden was in het Kreatief Pakhuis. We waren er al wat eerder en kregen ook daar koffie en thee aangeboden. Dat geeft al gelijk een leuke sfeer. Ook dit optreden was goed en dat liet het vele publiek ook goed merken. We kregen een warm applaus en onze dirigent Susan genoot er duidelijk van.
Het derde optreden was in de Zaandijker Kerk. Deze kerk is helemaal verbouwd en er wonen nu (jonge) mensen met een beperking. Bewoners hebben we niet gezien, bij het publiek was het waarschijnlijk ook niet bekend en het tochtte er behoorlijk. Daarom hebben we gehuld in jassen, kragen hoog op, dassen om en handschoenen aan een verkort programma gebracht. Daarna naar plaatsen waar een lekkere warme kachel brandde.
Al met al was het een heerlijke middag en hebben we echt genoten. Dank, mede aan dirigent Susan, voor de prima presentatie aan ons Zaanse publiek!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenZaterdag 16 december, Mini kerstconcert Drumband en Showgroep Edam.

Zaterdag 16 december organiseerde de Drumband en Showgroep Edam een mini kerstconcert en West Side Sound was hun gast. Het was al bekend dat we met een klein koor zouden komen. Bij de drumband waren op het laatste moment ook zieken. Zo werd het een klein, intiem concert. Toch was iedereen erg enthousiast en ging ervoor.
De locatie was gezellig en bleek leuk versierd. De drumband speelde alleen kerstsongs. Onwijs knap, want eigenlijk wordt dit niet gemaakt voor zo'n soort muziekgezelschap. Wij zongen onze kerstsongs ook met veel plezier en zo wisselden we elkaar af. Het publiek waardeerde dit steeds met een gul applaus. In de pauze werden we nog getrakteerd op een drankje en lekkere warme snacks. Na afloop bleven veel WSS dames, onder het genot van een drankje, nog even gezellig nazitten en kletsen. Lekker gezongen, prima avond. Met dank aan de Drumband en Showgroep Edam!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenZaterdag 10 december, Dickens Kerstmarkt in Krommenie.

Zondag 10 december was de Dickens Kerstmarkt in Krommenie. Er was behoorlijk winters weer voorspeld en 's morgens al code oranje afgegeven. Er waren gladde wegen en voor de middag zelfs veel sneeuwval voorspeld. Het bedrijf dat de markt op zou zetten, durfde het niet aan om de kramen te vervoeren en het publiek over de markt te laten lopen. Op de facebook pagina stond al dat de markt afgelast was en de kerk bleef wel open. En in die Nicolaaskerk was ons optreden, maar daar konden we natuurlijk niet veel publiek verwachten. Ook wisten we niet of we daarna zelf wel verantwoord thuis zouden kunnen komen.
Het bestuur nam het moedige besluit om, per mail en telefoon, iedereen te laten weten dat ons optreden niet door zou gaan. En zoals we later zouden merken, een goede beslissing. Intussen werd al code rood gegeven, dus was dit een kwestie van overmacht. Jammer!Zaterdag 9 december, Westzaanse Winterfair.

Zaterdagavond 9 december was West Side Sound door "Puur Zaans" uitgenodigd om te komen zingen op de Westzaanse Winterfair. We zouden zingen op het hoofdpodium, maar het liep allemaal anders dan de bedoeling was. Omdat om 19.00 uur het hele programma al twee (!) uur was uitgelopen en het ontzettend koud was, heeft het bestuur om 22.00 uur besloten niet langer af te wachten. Er was niemand van de organisatie bereid om ons te woord te staan, zodat er misschien naar een alternatief gezocht kon worden.
Daarom hebben we er zelf voor gekozen om twee keer ergens op een stoep iets van onze kerstsongs te laten horen en is iedereen daarna, verkleumd en stinkend naar rook van de vuurkorven, huiswaarts gegaan.
Vorig jaar was de organisatie ook al minimaal, zodat we besloten hebben hier niet meer op te treden. Jammer!Zaterdag 30 september, Barbershop Ontmoetingsfestival in 's-Hertogenbosch.

Op zaterdag 30 september heeft ons koor deelgenomen aan dit festival, dat nu voor de tiende keer werd gehouden. We vertrokken die dag al op tijd met de bus richting Den Bosch. Deze keer gekleed in de kleuren wit/blauw en hoewel we dit festival altijd meegemaakt hebben in een stralende zon, toch maar een pluutje mee, want de weersvoorspelling was niet echt gunstig. Jammergenoeg waren we niet met het volledige koor op stap, maar de stemverdeling was in evenwicht en we hadden alle vertrouwen in de dirigentenkunst van onze Irene! Na een voorspoedige reis kwamen we in Den Bosch aan, waar het al een beetje begon te regenen.......De ontvangst met koffie/thee en de traditionele ( heerlijke!) bossche bolletjes in het Jheronimus Bosch Art Center, was weer uitstekend georganiseerd. De opening begon met een gezamenlijke "warming up", gevolgd door optredens van een tweetal barbershopkoren. Onze scout voor die dag voegde zich bij ons en als eerste liepen we naar het gemeentehuis om met alle koren een aubade aan burgemeester Rombouts te brengen. Helaas werd het door de stromende regen en ( daarom) een zee van paraplu's, bijna onmogelijk om de dirigente op het bordes te volgen! Iedereen maakte er het beste van en na een dankwoord van de burgemeester liepen we naar de plek van ons eerste optreden: het Brabants Museum. Een prachtige locatie, waar we, aangestoken door de vrolijke begeleiding van Irene, heel fijn hebben gezongen. Hier en daar leuke complimenten ontvangen, dus gingen we vol goede moed naar de volgende, ons aangewezen locatie. Dat was in het winkelcentrum "De Arena". Lekker gezongen voor een groepje dames op het terras, ook leuk! Daarna waren de WSS dames wel aan een drankje en iets lekkers toe en daar hadden we gelukkig tijd voor. Na deze gezellige stop nog een keer opgetreden bij het Sint Jansmuseum voor een zeer enthousiaste groep dames en heren, heel spontaan en verrassend. Hierna hadden we nog tijd om de Sint Janskerk te bekijken en daarna liepen we op ons gemak naar de bus. En ja hoor: nu werd het droog!
Als afsluiting van deze dag hebben we heerlijk gegeten in Houten. Het was een succesvolle en gezellige dag waar we, ondanks de regen, van hebben genoten. Irene jij krijgt van ons een dikke pluim op je hoed: je was een geweldige dirigente. Namens alle koorleden: bedankt!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenWoensdag 30 augustus, start nieuwe seizoen.

Op woensdag 30 augustus zijn de dames van WSS weer gestart met het nieuwe zangseizoen. Vanaf nu gaan we verder met onze nieuwe dirigente, Susan Meertens. Onze voorzitter, Ingrid, verwelkomde haar met een hartelijk woord en een prachtig boeket bloemen. Bestuur en leden hopen op een fijne en succesvolle samenwerking.
Voordat we aan zingen toekwamen moesten er nog een aantal foto's gemaakt worden van het koor, de secties en de dirigente, om onze website aan te passen. Jammergenoeg kon dat door de stromende regen niet buiten, dus na wat geschuif en geregel toch maar binnen foto's gemaakt.
Omdat we eind september gaan zingen op het barbershopfestival in Den Bosch had Susan ons al een paar songs als huiswerk opgegeven waar we nu mee aan de slag gingen. Natuurlijk moeten we wennen aan elkaar, maar het werd een zinvolle, gezellige en vrolijke avond. WSS heeft weer zin in een nieuw zangjaar!

Hier kunt u enkele foto's bekijkenWoensdag 28 juni, laatste repetitieavond van het seizoen.

Woensdag 28 juni was de laatste repetitieavond van het seizoen. Bovendien de laatste avond van onze dirigent Jeannine. Ze heeft het zó druk, dat ze de keuze heeft moeten maken om haar tijd anders in te delen. Helaas betekende dat voor ons dat ze afscheid neemt van West Side Sound.

Toch eerst nog een uurtje zingen, maar daarna de speeches en de kadootjes van het bestuur. Alle dames van het koor hadden een kaartje geschreven met een persoonlijke boodschap. Er was een mooie stokroos gekocht, waar alle kaartjes aan bevestigd werden. Jeannine was er zéér verguld mee!

Na het officiële gedeelte kwamen de lekkere drankjes en heerlijke hapjes ( fantastisch gemaakt door Irene en haar man!) op tafel en werd er gezellig nagezeten. Het was zó gezellig, dat na middernacht het licht pas werd uitgedaan. Iedereen wenste elkaar een fijne vakantie.

Hier kunt u enkele foto's bekijkenZondag 12 maart, Korenfestival "Koren laat je Hoorn".

Op uitnodiging van het Musical Popkoor Broadway in Hoorn reisde WSS op zondag 12 maart naar de schouwburg aldaar om deel te nemen aan een groots feest ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van "Broadway". Een grote groep van ons koor vertrok die dag samen met de trein naar Hoorn en later op de dag kwam er nog een aantal dames op eigen gelegenheid naar het feest. In onze groen/zwarte outfit ( waar we in de schouwburg menig complimentje over kregen) en heerlijk in de stralende zon togen we naar de schouwburg: we hadden er zin in!

Deze happening vroeg een strakke organisatie: er deden maar liefst 40 koren mee! Ondanks de drukte was de sfeer prima en iedereen kon luisteren en kijken waar men wilde. Heel leuk om zo veel verschillende optredens te zien. Ook het bijwonen van een masterclass in de grote zaal was heel inspirerend. Er waren lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen en het was fijn dat we af en toe even buiten in de zon konden zijn op deze prachtige locatie aan het water.

De middelgrote koren ( waaronder WSS) kregen een plek om op te treden in de foyer en wel op de trappen aldaar. Om 18.00 uur was ons optreden gepland, maar het was teleurstellend dat er zoveel gepraat werd door het publiek, dat wij moeite hadden om elkaar te horen. Uiteindelijk bleek dat we ons er goed doorheen geslagen hadden. Pffff, ook voor Jeannine was dit toch wel "peentjes zweten"!

Ondanks dit minpuntje hebben we een erg leuke dag gehad en geven we de organisatie van deze enorme happening een dikke pluim!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


2016

Woensdag 2 november
Na alle vergaderingen,voorbereidingen en extra oefeningen was ons jubileumconcert daar op zaterdag 29 oktober. Het was spannend en intensief, maar zeker de moeite waard! Voor een bijna volle zaal hebben wij met veel plezier onze mooie songs laten horen en onze gasten hebben een prachtige bijdrage geleverd! Vanavond hebben we met het koor onder het genot van een drankje en een hapje nog even nagenoten. Het werd een gezellige avond, met toch nog even (kerst) liedjes zingen.
Op naar ons volgende optreden in Westzaan!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Zaterdag 29 oktober: Jubileumconcert West Side Sound.
Artikel uit het Noord Hollands Dagblad

Fraaie barbershopsound dankzij ’rare oefeningen’
ZAANDAM - ,,Ik heb een heleboel geleerd hier. Niet alleen zingen, dat al heel moeilijk is - alles is a capella - maar ook erbij bewegen. Het is soms alsof ik bij een atletiekvereniging ben. Het allermoeilijkst is het eruit laten zien of het allemaal heel leuk is en geen enkele moeite kost.'' Dat vertelde zaterdag Gré Smit, die al lid was van damesbarbershopkoor West Side Sound voordat dat was opgericht.

Door Faralda Houthuijsen - 30-10-2016,

West Side Sound viert zijn dertigste verjaardag. Daarom gaf het Zaanse koor zaterdag een feestelijk concert in de Noorderkerk in Zaandam en werd Smit gevraagd naar het koorverleden. Ze gaf ook een kijkje in de keuken: over de ‘rare oefeningen’ waarmee repetities worden begonnen.

Totaalklank
Ze trekt met haar mond en likt haar lippen. ,,En dan neus wijd.’’ Ze doet het voor. ,,Dan doen we een soort kokhalzen. Daarna schijn je heel mooi te kunnen zingen.’’ De zaal vindt het prachtig.

Of het door de oefeningen komt, is niet zeker, maar dat het koor mooi zingt, is duidelijk. De hoge stemmen (tenors in dit koor) zijn bijzonder licht, terwijl die vaak de neiging hebben op te vallen door felheid. Hier vallen juist de laagste stemmen soms op.

Een aantal dames kost het veel moeite de diepe tonen te produceren. Maar de totaalklank is vol en fraai van kleur. En de typische schurende klanken van barbershop komen soepeltjes tevoorschijn in de arrangementen van bekende nummers als Happy together en The rose, voordat ze oplossen in aangename akkoorden.

Verrassend
West Side Sound viert zijn feestje niet alleen. De dirigente van het koor, Jeannine Caland, laat in enkele volksliederen van Bartók en een romantisch Salut d’ amour horen dat ze ook een begenadigd violiste is, terwijl pianist Peter van de Kamp haar begeleidt.

Dit klassieke intermezzo is een verrassende afwisseling in het programma. De andere gast, band School’s Out, speelt namelijk een gelijksoortig repertoire als het koor. De arrangementen zijn vrolijk en de stemmen fraai, maar de versterking doet daar helaas geen recht aan. Vooral de lager gezongen tonen gaan door merg en been.

Kostuums
Wanneer de muziek zwijgt, tonen foto’s uit de afgelopen drie decennia enkele herinneringen uit de geschiedenis van het koor. Opvallend is het aantal kostuums dat het heeft gedragen.

Ladyspeaker Marcella Noom, die erg haar best doet opgewekt te zijn, laat verschillende kostuums live zien door bij iedere aankondiging een andere aan te trekken. De rijkheid aan kleuren en modellen geeft de avond extra feestelijk tintje.

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Zaterdag 24 september: jubileum uitstapje West Side Sound
Om te vieren dat ons koor dit jaar 30 jaar bestaat zijn wij met elkaar een dag uit geweest.
Zaterdagochtend vertrokken we met de bus naar Andijk om aldaar een bezoek te brengen aan het hoedenmusem "Zet hem op" en naar de Expositieruimte "De Mantel".
De dag begon al feestelijk omdat het ongekend mooi weer was voor de tijd van het jaar: wat een bof! We reden door het mooie West -Friesland en kwamen om half elf in Andijk aan, waar we hartelijk werden ontvangen door Annet Mantel met koffie/thee en heerlijke koek.
Ons programma begon met een lezing van Wil Gorter over haar passie voor hoeden. We werden meteen gegrepen door haar enorme enthousiasme en ook vooral door haar geweldige( Westfriese) humor. Alle mogelijke soorten van hoofddeksels kwamen voorbij en bij elk hoorde een verhaal, echt fantastisch! Ook liedjes over hoeden werden met veel overgave en uitstraling door Wil gezongen. Aan het eind van de lezing kregen wij allemaal een prachtige hoed op ons hoofd en een tekst in onze hand en hebben samen een komisch hoedenlied gezongen! Halverwege de lezing was er nogmaals koffie en thee die we buiten in de zon konden nuttigen.
Na de lezing de prima lunch, met veel liefde verzorgd en gepresenteerd en velen van ons genoten er buiten in het zonnetje van!

Na de lunch wachtte ons een mooie lezing van Annet Mantel ( de zus van de kunstenaar) over de schiderijen van Marius van Dokkum.
De lezing met powerpoint was boeiend en interessant; wat een bijzondere schilder! We waren onder de indruk van de techniek maar ook van de humor in zijn werk.
De video over de schilder en het tot stand komen van een schilderij was erg mooi en leerzaam.
De kaarten,kalenders,puzzels e.d. voor de verkoop hadden veel aftrek. Het was moeilijk kiezen uit zoveel prachtige en humoristische reproducties van het werk van Marius!
Om half vier stapten we weer in de bus om, na een onderbreking in Medemblik te gaan dineren in Wognum.We hebben heerlijk gegeten in een heel gezellige ambiance. Natuurlijk ook nog even gezongen, dat kon natuurlijk niet uitblijven.
Om half negen waren we terug in Zaandam en kunnen nu nog lang nagenieten van deze feestelijke dag.

Nu de komende weken veel oefenen voor het klapstuk: ons concert in de Noorderkerk!!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Een nieuw koorseizoen voor West Side Sound
Ook een belangrijk begin, omdat we druk aan het repeteren zijn voor ons jubileumconcert op 29 oktober.
Een extra repetitie(zater)dag om de dames wat meer kennis van beweging en gevoel bij te brengen én dat d.m.v. gezichtsuitdrukking dan ook proberen uit te dragen en over te brengen. De ene helft, al zingend, kijken of de andere helft begrijpt wat ze bedoelen. Met hard e/o zacht zingen laten zien dat muziek emotie is. Prachtig! Jeannine deed dit door inspannende oefeningen van ritmische bewegingen en leuke opdrachten. Dit alles bij de temperatuur van boven de 30 graden. Ze beloofde dat we de eerstvolgende week zodoende niet meer hoefden te sporten! En dat klopte…
In de lunchpauze verraste Ati ons met appels uit eigen tuin, waardoor de stem weer optimaal functioneerde. Jeannine bracht haar enthousiasme goed op ons over: de inzet was fantastisch en iedereen had er ook veel plezier in. Een hele zinvolle repetitiedag!!

De daarop volgende woensdag/repetitieavond werd verdeeld in twee locaties. De barries en leads buiten, de bassen en tenors binnen. Op deze manier is het voor Jeannine, maar ook voor onszelf goed te horen of, of liever waar, de foutjes zitten. Bij het schijnsel van de straatlantaarn klonk het niet verkeerd, want er kwamen geen klachten van overlast door de buurt. Integendeel, er kwamen regelmatig toehoorders die het verrassend vonden klinken. Wat hebben we toch een mooie en leuke songs! Omdat de temperatuur van deze ouwe-wijven-zomer nog steeds zo hoog is, stoppen we deze avond eerder. Natuurlijk blijft menigeen nog wel even zitten voor een meegebracht roseetje en een knabbeltje.

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Einde koorseizoen West Side Sound!
Een koor moet toch écht wel zingen, dus daar begonnen we mee.
Stevig met beide benen op de grond, omdat we voor een uurtje zingen de risers opzetten teveel gedoe vonden. Jeannine eindigde met een bijscholing voor ons ritmegevoel. Gewoon zingen, erbij klappen, uitgebreid zingen in vier canons en klappen op je been en elkaars handen. Dus heel goed nadenken, want als er eentje fout ging waren de andere drie ook van de rel. Heel goede les en heel veel gelachen op het laatst. Leuke afsluiting van het zangseizoen! Daarna de maandelijkse loterij met mooie prijzen. Jeannine won zelfs een extra prijsje: een hartjes kruik!
Iedereen had iets meegenomen voor de afsluitende borrel met buffetje. Veel soorten frisdrank en wijn. Allerlei soorten kaas, worst, salades en overige heerlijkheden. Als extraatje had Diana voor iedereen een chocolade verrassing mooi ingepakt, met de wens voor een fijne vakantie.
Een geweldige avond die tot middernacht duurde. Graag tot over zes weken!!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Jubilaris!
Op woensdag 15 juni hebben wij met veel plezier ons koorlid Jo in het zonnetje gezet. Jo heeft een bijzonder plekje in ons koor en in ons hart, want zij is de oprichtster van West Side Sound. Dat is dit jaar 30 jaar geleden! Al die jaren is Jo enthousiast blijven zingen en laat nog elke week haar mooie stem in de baspartij horen. Omdat zij deze week ook jarig is en een "kroonjaar" viert, was er wel aanleiding om iets bijzonders voor Jo te organiseren!
Buiten stond Ankie al klaar met een grote verjaardagskaart, die we allemaal, voordat we naar binnen gingen, konden tekenen en de roos die ieder voor Jo meehad, werd in een grote emmer gezet.
Eerst tot de pauze met Jeannine gezongen en daarna werd Jo toegesproken,  werden de rozen aangeboden en is haar namens ons allen een mooi cadeau overhandigd. Jo was er stil ( en natuurlijk ook een beetje nerveus) van!
Petra en Els hadden een leuke tekst gemaakt op onze welbekende song One More Song en dat hebben we naast het gebruikelijke verjaardagslied voor Jo gezongen.Tot slot kreeg de jubilaris nog een trofee van Gré voor in haar  "prijzenkast" : hilarisch en heel origineel!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Korendag Monnickendam 28 mei 2016.
Belangrijk voor de sfeer: mooi, zonnig weer. En dat was het op deze dag dan ook. Vroeg moeten zingen houdt gelukkig ook in dat er een parkeerplek is.
Daarna over de markt naar de locatie waar we konden inzingen. Onze dirigent Jeannine was op dat moment al aan het zingen met een ander koor en zodoende nam Irene haar taak over. Het ging eigenlijk allemaal goed en daarom hadden we er alle vertrouwen in dat het in de grote RK Kerk ook zo zou klinken.
De temperatuur in deze grote ruimte was heel anders dan in het zaaltje waar we uit kwamen: vestjes en jasjes in ieder geval maar aanhouden!
We startten met "It's a brand new day". Deze song zongen we voor het eerst en dat ging ons prima af, gevolgd door het vrolijke "Kokomo".
Jeanette vertelde het publiek tussendoor de inhoud van de songs. Zodoende was bekend dat "Eight days a week" en "One moment in time" het volgende blokje zou zijn. Maar de inzet van One moment ging niet goed en Jeannine stopte, begon gewoon opnieuw en zodoende werd het weer ons kippenvelnummer!
Daarna het ingetogen "Orange coloured sky", gevolgd door "Happy together" en dat is altijd een leuk en herkenbaar nummer.
We sloten af met Nginesi ponono, een wervelend Zulu lied.
Uiteraard daarna op zoek naar een locatie voor koffie met appeltaart. Door het mooie weer zijn alle terrassen snel vol, dus werd het een binnen gebeuren. Even lekker kletsen en afsluiten met onze nieuwe song. Klinkt in kroegensfeer toch beter dan in zo’n enorme grote kerk, viel ons op!
Woensdag gewoon weer om kwart voor acht aan de bak in De Duiventil…

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Korendag Jisp 3 april 2016.
Op zondag 3 april heeft WSS mogen optreden tijdens de korendag die gehouden werd in de Jisper Kerk aldaar.
Onze kledingcommissie had een vooruitziende blik: het was prachtig zonnig weer en onze blauw/ witte outfit bleek perfect gekozen voor deze dag! Door de mooie weersomstandigheden waren er meerdere dames op de fiets naar Jisp gekomen en het fietsen in zo'n prachtig gebied is al een feestje op zich.
De ontvangst bij de kerk en in het raadhuis was hartelijk en alles was prima georganiseerd. De plek om in te zingen was erg krap, zodat Jeannine ons mee naar buiten nam, waar we alle songs lekker in de zon ingezongen hebben. Eenmaal in de kerk hebben we, onder leiding van Jeannine, een heel plezierig en ontspannen optreden verzorgd. De aankondiging van de songs werd door de organisatie gedaan, wat heel prettig was.Omdat we nog tijd over hadden hebben we als toegift het nummer One fine day gezongen (heel toepasselijk voor ons want we hadden echt een mooie dag!).
Tenslotte werden we bedankt door de organisatie en mocht Jeannine een doos chocolaatjes in ontvangst nemen.!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


2015

Het Pennemes 19 december 2015
Het Kerst Korenfestival was op het laatste moment verplaatst naar de grote zaal van Het Pennemes in Zaandam. De bewoners waren hierdoor genoodzaakt om in de foyer hun warme maaltijd te nuttigen.
Het resultaat was wel, dat het overal ontzettend warm was. De zaal was bijzonder goed gevuld met publiek uit het Pennemes zelf én van buiten. Voor personeel is dit ook leuk; goed voor wat ontspanning. Maar de hoge temperatuur én het lage plafond zorgden er voor dat het voor ons als koor wat moeilijk zingen was.
Het optreden betekende de primeur voor Jeannine Caland, onze nieuwe dirigent. Voor iedereen trouwens een moment met een stukje gezonde spanning. Enthousiast zongen we onze kerstsongs en nog wat andere songs die in deze tijd van het jaar zeker ook passend zijn.
Het was even wennen aan elkaar, zo’n eerste optreden, maar als er om een toegift gevraagd wordt hebben we het goed gedaan. We kregen veel applaus. We gaan met Jeannine in 2016 veel leuke, mooie, nieuwe songs instuderen.
U hoort nog van ons!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Dromenoverfeest, 13 december 2015
Op 13 december mocht ons koor deel uit maken van het programma "Dromenoverfeest" op de Lage Dijk in Zaandijk. Wij kregen daar een podium in de kerk van de apostolische gemeenschap om twee keer een half uur te zingen. Uit ons koor waren ook twee octetten gevormd en zij kregen van de organisatie een plek in de Zaandijkerkerk om daar een aantal mooie kerstsongs ten gehore te brengen. Wij werden hartelijk ontvangen door de organisatie en alles was prima geregeld.
Omdat onze dirigente, Jeannine, deze dag was verhinderd, heeft ons koorlid Irene gedirigeerd. Petje af hoor Irene; je had je zo goed voorbereid: onder jouw leiding hebben we heerlijk gezongen! Na ons eerste optreden liepen we naar de Zaandijkerkerk, want daar zouden de damesoctetten op verschillende plaatsen gaan zingen. Het was er ontzettend gezellig met allerlei leuke kraampjes, maar zo vol dat ze moeite hadden om een plek te vinden. Uiteindelijk zijn er in de hoek van de kerk een paar tafels aan de kant geschoven en hebben de dames besloten van de octetten een groep te vormen en samen te gaan zingen. Ze hebben erg mooi gezongen; het was in de hele kerk goed te horen!
Daarna in gezwinde pas naar de Tuinstraat voor ons tweede optreden in de kerk.
We hebben toen ook weer met veel plezier gezongen. Het was een mooie ervaring om mee te mogen doen aan "Dromenoverfeest"!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Barbershop Ontmoetingsfestival.
Op zaterdag 26 september j.l. vertrokken de dames van WSS in alle vroegte met de bus naar Den Bosch om deel te nemen aan de tweejaarlijkse barbershopdag.Het was prachtig weer, wat een bof! Iedereen had er veel zin in en de stemming was opperbest.
Hoewel wij door omstandigheden deze dag geen dirigent bij ons hadden gingen we met goede moed op weg.Onze ( voorlopige) dirigente Jeannine had tijdens de laatste oefenavond voor dit gebeuren 4 dames van ons koor een minicursus dirigeren gegeven en zij waren zo dapper om deze taak voor Den Bosch op zich te nemen; geweldig!
In Den Bosch begonnen we met koffie en voor de liefhebbers natuurlijk de onvolprezen Bosche Bol!
De officiele opening was om 12.00 uur en we kwamen al snel in de barbershopsfeer door te luisteren naar het kwartet :"3 1/2 Man" en het mannenbarbershopkoor "The Kentones".
Daarna de stad in met onze scout Alida. We hebben op drie plekken in de stad gezongen, wisselend gedirigeerd door Ans, Fie, Hanneke en Irene. Dames, bedankt, want zonder jullie hadden we het niet gered! We hebben met veel plezier gezongen en aan het eind van de middag, wachtend op de bus nog even binnengewipt bij de eigenaar( met grote gekrulde snor!) van een authentieke herenkapsalon( barbershop) en daar nog een paar nummertjes gezongen! Wat een vrolijk moment! De bus bracht ons naar Haarzuilen, waar we gezellig en lekker samen hebben gegeten.
Een mooie afsluiting van een bijzonder geslaagde dag!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Benefietconcert t.b.v. de stichting Alzheimer in Het Pennemes te Zaandam, zaterdag 27 juni 2015.
Op zaterdag 27 juni had Jolanda van Boxtel, dirigente van het popkoor "Leut en Deudelijk", een korenfestival georganiseerd in zorgcentrum Pennemes te Zaandam.De opbrengst van dit benefietconcert kwam geheel ten goede aan de Stichting Alzheimer.
West Side Sound was ook van de partij.
We werden hartelijk ontvangen en wandelden door de prachtige binnentuin van het zorgcentrum naar het restaurant van dit gebouw waar al naar hartelust werd gezongen. Johan stelde voor dat we buiten in de tuin zouden inzingen. Het weer was prachtig en we hadden er veel zin in. Maar de kippen in de tuin waren geen liefhebbers van de barbershopstijl; ze protesteerden luidkeels terwijl wij uit volle borst zongen: hilarisch!!
Maar ook wij waren een beetje van slag, want dit concert was het laatste van West Side Sound dat we onder leiding van Johan zouden geven. Onze dirigent gaat ons verlaten.
Eenmaal in de zaal hebben we een leuk concert gegeven. Het publiek was blij en enthousiast en zo genoten wij ook van ons optreden!
Koorlid Fie vertelde het publiek dat onze dirigent voor het laatst voor ons stond en kreeg Johan nog een welverdiend applaus van het publiek en de koorleden.


Korendag Monnickendam, zaterdag 6 juni 2015.
Opstaan, zien dat het stralend mooi weer is en dan mogen zingen met de dames van West Side Sound. Heerlijk!
We moeten inzingen in een klein, laag en heet schoollokaal en gaan daarna met elkaar lopend naar die supermooie grote, koele kerk. We hebben dan altijd het idee dat het publiek ons niet goed kan horen, maar in zo’n gebouw zit een geweldige akoestiek.
Daar had Johan ons al op voorbereid. Ons optreden was een echte presentatie van ons “kunne”. Gezellige, vlotte nummers en ook de ballads waar we zo goed in zijn. En aan het einde van zo’n nummer dan de echo horen… fantastisch. Lekker gezongen dus.
Daarna het stadje in en verschillende groepjes zochten een terrasje op. Met een kopje koffie of thee, natuurlijk met appeltaart en gezellig napraten.
Onze Gre, altijd de pitchpipe bij zich, stelde voor om wat te zingen. Twee songs gezongen, tot verrassing van de voorbijgangers. Dat maakt zo’n dag dan helemaal compleet.
Dit was echt weer een kadootje. En nu gewoon weer repeteren voor de volgende uitvoering. Zin in!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


Op zaterdag 18 april j.l. heeft ons koor deelgenomen aan het "Saens Korenfestival" dat gehouden werd in de PKN kerk te Wormerveer.
Het vrouwenkoor Chemistry had dit festival georganiseerd. Het thema van de middag was: "reizen". Alle lof voor de dames van Chemistry: wat een perfecte organisatie! De info voorafgaand aan het festival, een prachtig programmaboekje, een fantastische locatie en een gestroomlijnde organisatie wat betreft de optredens in de kerk. Als kers op de taart was het - gratis en voor niks!- heerlijk lenteweer. Wat een feestje!

We hebben geluisterd naar en genoten van al het moois wat op het podium ten gehore werd gebracht. De dames van West Side Sound hebben met veel plezier gezongen.Onze nieuwe song "Kokomo"paste goed bij het thema.Op deze middag konden we de song voor het eerst, met alles erop en eraan aan het publiek laten horen en zien!

Hier kunt u enkele foto's bekijken


"Sing & Swing with Santa!", 12 december 2014
Buiten was het koud, zoals dat hoort in december. Maar binnen was er volop warmte. Een mooi versierde, sfeervolle Noorderkerk. En tot de laatste stoel bezet, geweldig!

De avond was heel gevarieerd, omdat West Side Sound én onze gasten het kerstrepertoire afwisselden met gewone nummers. Het heren barbershop kwartet Granny’s Pride bezorgde menigeen kippenvel met hun gevoelige songs. En de meiden van saxofoonkwartet BLOND vertolkten op geweldige wijze moderne- maar ook klassieke muziekstukken.

De dames van West Side Sound hebben een prima concert neergezet en waren heel trots op het voortreffelijke resultaat. Dat het publiek deze mening deelde, bleek wel uit het super enthousiaste applaus!

We kunnen terug kijken op een mooie, bijna gedenkwaardige avond.


Op dinsdag 14 oktober hebben wij een optreden verzorgd voor de bewoners en belangstellenden in het verzorgingshuis "Torenerf"te Wormer.
Tot onze verrassing was de belangstelling groot en zongen we voor een volle zaal. Onze Marja hanteerde die avond het dirigeerstokje en was , zoals gewoonlijk, een erg gezellige ladyspeaker! Ondanks de toch wat ongunstige plek onder een laag plafond en de hoge temperatuur in de zaal, heeft Marja ons een mooi programma laten zingen.
We hadden een dankbaar publiek en gingen ook daarom met een tevreden gevoel huiswaarts. !

Hier kunt u enkele foto's bekijken


West Side Sound was uitgenodigd op de korendag in Zandvoort, op zaterdag 4 oktober.
Dan is het Dierendag en dat heeft iedereen duidelijk kunnen zien. De organisatie heeft werkelijk alles uit de kast/nest/kooi gehaald.
Eerst verzamelen achter de kerk, maar met nepdrollen op de stoep waren de reacties meteen al hilarisch. Iedereen “trapte er in”.
Na het inzingen werden we opgehaald door een mannelijke koe en naar het podium begeleid. Ons optreden ging prima en de sfeer was aanstekelijk, gezien de twee heftig meedansende beren achter in de kerk. Onze dirigent kreeg na afloop van een bonte kip/haan een puppy-koektrommel met, voor iedereen, een muizenspekkie.

In de tuin hebben we daarna nog foto’s gemaakt voor op de website. Lekker zonnetje, iedereen vrolijk, helemaal goed! Elk koor was gevraagd om op een doek een dier te maken en onze Edith schilderde een mooie uil. Daarna nog lekker een terrasje pakken op het laatste zomerse herfstweekend van dit jaar.

Bekijk ook onze foto’s op Facebook


Een nieuwe website voor West Side Sound én een bijzonder begin van een nieuw koorseizoen.
Zondag 17 augustus j.l. kwam iedereen, op een paar vakantiegangers na, naar Castricum. In een grote zaal van “Het Ruiterhuys” stond voor ons een verrukkelijke high tea klaar. Deze prachtige horecagelegenheid ligt op het terrein van Henny Huisman en wordt bestierd door zijn dochter en schoonzoon. Henny heeft in het verleden al eens iets muzikaals ondernomen samen met de dames van WSS. Daarom kwam hij ons nu even begroeten en dat zorgde gelijk weer voor een hilarische sfeer. Met z’n allen op de foto was, net als vroeger, een hele onderneming. Henny vroeg of we soms één song zouden willen zingen. Het werd een flasmob in het overvolle restaurant: snel naar binnen, “One fine day” zingen en snel weer weg. Het werd door de gasten eerst met verbazing en daarna met enthousiasme ontvangen en zorgde bij Henny zelfs voor kippenvel.

Het is gebruikelijk dat aan zo’n kooruitje een thema wordt gekoppeld en deze keer was dat “Koninklijk”. We hebben ons deze middag prima vermaakt en tevens bewezen dat dit soort saamhorigheid net zo belangrijk is als het op elkaar afstemmen van onze zangpartijen!

Hier kunt u enkele foto's bekijken

2014

December

Sing & Swing with Santa!
Op vrijdag 12 december 2014 presenteert Damesbarbershopkoor West Side Sound, o.l.v. Johan Dessing "Sing & Swing with Santa!"
met medewerking van saxofoonkwartet “Blond” en het Herenbarbershopkwartet “Granny’s Pride”.
Het concert begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.
De Noorderkerk, Heijermansstraat 127, Zaandam
De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom) maar kaarten moeten wel vooraf gereserveerd worden.

Oktober

4 oktober Korenfestival in Zandvoort
Zaterdag 4 oktober 2014, dan wordt de Protestantse Kerk weer omgetoverd voor alweer de 8e Korendag Zandvoort. Met als thema? Tsja, u raad het natuurlijk al, wij konden en wilden er niet omheen; "DIEREN." Het is natuurlijk een dag waarop wij de dieren extra verwennen.
Nu vinden wij dat je altijd goed en lief voor de dieren moet zijn, maar op dierendag doen wij natuurlijk wat extra's. Niet alleen de kerk wordt omgebouwd, ook zullen er heeeeeel veel "dieren" rondlopen. Dieren die overal vandaan komen en ze lopen zowel binnen als buiten. U mag ze aaien, maar niet voeren. Natuurlijk zijn er ook verzorgers en nog veel meer mensen die vaak met dieren te maken hebben. Wat natuurlijk het belangrijkste is en deze dag nog gezelliger maakt is, dat er 22 koren met in het totaal zo'n 900 zangers en zangeressen voor u een super leuk programma gaan neerzetten.
Inmiddels is de loting achter de rug en zijn de deelnemende koren bekend. Daarbij hebben wij nog veel meer leuke dingen voor u in petto en daar zullen wij u, in de komende maanden, nog meer over laten weten. Entree is GRATIS en wij zijn op die dag open van 10.30 uur tot 22.00 uur.

http://www.zingenaanzee.nl

September

Wordt zingen jouw hobby?
Wij zijn op zoek naar dames die van zingen houden.

Dames barbershopkoor “West Side Sound” organiseert een gratis “Cursus Barbershop zingen”.

Wij willen je in 4 avonden kennis laten maken met het zingen in barbershopstijl.
Je maakt dan kennis met ons koor en onze dirigent, Johan Dessing; hij zal je de kneepjes van dat zingen bijbrengen.
Je zult ook de enthousiaste verhalen horen van leden die na een eerdere cursus nu bij ons zingen.
Je zult in 4 keer stapje voor stapje het helemaal doorkrijgen en enthousiast worden en zeker alsje ons koor hoort zingen.
Kwaliteit vinden wij belangrijk, er wordt hard gewerkt, maar ook gezelligheid hoort bij ons.

Bovendien, zingen is goed voor brains en body! Kom je ook?

Wij repeteren op woensdagavond van 19.45-22.15 uur in het clubgebouw van de duivenvereniging BVZ aan het Boerenpad in Zaandam
(nabij de Vincent v Goghweg).

De cursus o.l.v. Johan Dessing is op: 3 - 10 - 17 en 24 september 2014.

Je bent van harte welkom!


2013


2012


2011
25 jarig jubileum
West Side Sound bestond in april 2011 25 jaar. Wij hebben een prachtig concert gegeven in het Zaantheater m.m.v. Margriet Eshuijs, Maarten Peeters,
Co Vergouwen en de Zaanse Big Band.
Met een volle zaal hebben wij dit jubileum groots gevierd o.l.v. Johan Dessing.


2010