Nieuws | Klik hier voor het nieuwsarchief

2021

Plotseling is onze Jo overleden. Wij zijn heel verdrietig en gaan haar ontzettend missen.

Speech van Diana.

(Goedemiddag dames en heren. Familie, vrienden en kennissen van Jo.)

Ons bereikte op 31 december het bericht dat Jo was overleden. Het kwam als een schok. Al iets eerder vernam het bestuur dat het haar de laatste weken niet meezat: gevallen, ziekenhuis in, gelukkig weer naar huis en toen weer naar het ziekenhuis. Verontrustend nieuws achter elkaar, maar overlijden. Nee, daar denk je toch niet aan.
Jo, onze Jo, oprichtster van West Side Sound. Na het in 1985 behalen van haar MAVO diploma muziek, wilde zij graag iets met muziek doen en na het bijwonen van een optreden van een dames barbershopkoor was het duidelijk. Het wordt dames barbershopzingen. Samen met twee andere dames (Regina Kan en Mieke Olij) richtte zij in 1985 officieus en in 1986 officieel West Side Sound op. Het koor begon met 16 dames, breidde al snel uit en bestond op het hoogtepunt uit wel rond de 80 dames. Op 17 september 1986 hield ons koor een openbare repetitie, o.a. met als doel om ook de interesse van mannen voor een heren barbershopkoor te wekken. Dat lukte en het leidde tot de oprichting van Whale City Sound.
Bij West Side Sound, ons koor zingend in vier verschillende secties, zong Jo met haar mooie warme stem mee in de bas-sectie. Naast het zingen maakte zij een aantal jaren eerst als penningmeester en later als algemeen lid deel uit van het bestuur.
Op haar sterke persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en betrokkenheid bij het koor en de leden kijken wij dierbaar terug. Zij was bijna altijd aanwezig bij de repetitie op de woensdagavond. Na een heerlijk avondje lekker zingen was het tijd om nog eventjes met een groepje na te babbelen. Verzuim, dat hoorde er niet bij. Zelfs haar gebroken hand was geen reden om een optreden verstek te laten gaan. Jo deed met veel enthousiasme mee aan optredens, korenfestivals en onze eigen concerten, zoals de show met Margriet Eshuijs in het Zaantheater voor ons 25-jarig jubileum. De eens in de twee jaar plaatsvindende barbershopconventie stond ook op onze agenda. Vooral het oefenen hiervoor was pittig, maar wij kwamen de tijd met veel plezier wel door tijdens een weekendje met overnachting met stapelbedden in een jeugdherberg. Jo ging zelfs nog met een aantal koorleden twee maal naar Engeland om daar een conventie mee te maken. Naast de koorverplichtingen bestond er ook tijd voor andere activiteiten zoals: helpen tijdens onze rommelmarkt, met z'n allen highteaën, naar de bowlingbaan, het Hoedenmuseum en het Zuiderzeemuseum. Eigenlijk allemaal teveel om op te noemen.
Bijna 35-jaar deelden wij, de één iets langer de ander iets korter, met elkaar lief (zoals Jo haar vreugde toen zij tijdens een van de Engelse conventies vertelde dat zij voor het eerst oma werd) maar ook leed (de ziekte en het overlijden van haar man Gerrit in 2018). Helaas ligt ons zingen vanaf half maart 2020 in verband met corona stil. Jo miste het zingen heel erg en keek ernaar uit om weer te mogen beginnen. Dat bleek ook wel duidelijk uit het mooie interview met haar foto in het Noordhollands Dagblad van 25 april 2020. Wij wachten op het moment dat wij weer kunnen zingen. Wanneer? Dat weten wij nog niet, wat wij wel weten is dat wij het heel erg vinden dat Jo er niet meer bij is. Wij gaan haar erg missen, maar zij blijft altijd met ons koor verbonden en zingt in onze gedachten mee.
Jo, bedankt namens alle koorleden voor alles en het klopt waar één van onze songs overgaat. Friends, always friends. To the end. Dank je wel.

Klik op bovenstaande afbeeldingen om ze groter te bekijken.2020

1 mei, de oprichtster van ons koor, Jo Bethlem, jubileerde vandaag!

Op 1 mei 1985 werd door haar het damesbarbershopkoor West Side Sound opgericht. Dit 35 jarig jubileum hadden wij uitbundig met haar en met alle koorleden en hun dirigente willen vieren, maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten....Uiteraard is Jo verwend met kaarten, telefoontjes en bloemen en stond er een prachtig interview met foto van onze Jo in de krant! Ook de dames-koorleden van het eerste uur: Gré, Margot, Kitty en Els zijn op 1 mei in de bloemetjes gezet. Wij hopen over niet al te lange tijd weer met elkaar te mogen zingen en gaan dan vast verder met onze planning voor een mooi jubileumconcert: 35 jaar West Side Sound!

Namens het bestuur: Margriet, Hanneke, Diana, Ria en Jeanette.

Klik op bovenstaande afbeeldingen om ze groter te bekijken.Zaans Zilver: hoe dit avontuur begon…

In september 2019 ontving een groepje dames van West Side Sound een mail van het Zaantheater. Zij hadden al eens meegedaan met een eerdere uitvoering van Zaans Zilver en grote producties zoals Zaans Vuur en De Notenkraker. De vraag was om weer mee te doen, ditmaal met een Projectkoor dat zou zingen in Zaans Zilver 2020. Maar door de opgave van 12 dames, kwamen we op het idee om ons ook als het koor W.S.S. op te geven als onderdeel van de show. Een show met deelnemers die we tegenwoordig benoemen als (bijna) senioren, 60 plussers dus.
Vanaf november iedere dinsdagavond naar het Zaantheater om o.l.v. Daphne Groot, een super enthousiaste musical-docent, vier nummers in te studeren. Vooral de Queen medley was best pittig! Op een zaterdag in januari werd bij Fluxus met veel mensen het finalelied ingestudeerd. De organisatie bood W.S.S. ook twee workshops aan, gegeven door Giovanni van Gom. Hij leerde ons op onze repetitieavond een passende choreografie op ons nummer "It's my Party". Hij bracht dat met zoveel passie op ons over, dat we helemaal uit ons bol gingen. Zo leuk!
De laatste week bracht ons twee lange avonden repeteren op het toneel, waar we alle deelnemers hun eigen nummer zagen doen. En allemaal even zenuwachtig als het niet in een keer goed ging. En dan is het zover… Onzeker hoe het gaat, want de zware storm Ciara trekt over ons land. Het resulteert uiteraard in wat lege plekken in een eerst uitverkochte zaal. Jammer.
Het Projectkoor begint met "Theater, Theater". Later mag W.S.S. en we zetten onze song prima neer. Het publiek reageert bijzonder enthousiast en klapt meteen mee. Geweldig, dat we met 25 dames zijn die dit ook wel eens mee wilden maken! Het laatste nummer voor de pauze is de Queen medley en de mensen in de zaal, die hiermee zijn opgegroeid, doen allemaal mee. Echt een uitsmijter.
In het tweede deel doet het Projectkoor de song "Conquest of Paradise" waar we met kaarsjes over het toneel lopen, waardoor er soms emotionele reacties op komen. En het liedje "Kees" vinden we allemaal zo leuk, omdat we alle mannen, dat zijn er helaas maar 2 en die daar een solo in zingen, al die tijd gewoon Kees zijn blijven noemen. Tot slot sluiten we met "Theater, Theater" samen met alle deelnemers de show af. En omdat we, alle strakke tijdschema's, het welke-kant-opkomen en weer afgaan, snel omkleden etc. nu zelf hebben ondervonden, krijg je veel respect voor de mensen die dit allemaal organiseren. Ze zijn er bijna een jaar mee bezig geweest.
Bedankt Zaantheater/Fluxus, Daphne, Giovanni, pianist Rob, basgitarist Ton, grote steun back-stage Kaya, Valentina, maar vooral de grote mannen achter deze show Peter en Sander.
Wij hebben veel geleerd en geweldig genoten van Zaans Zilver 2020!

Hier kunt u enkele foto's bekijken© 2014 West Side Sound, Klik hier om ons te mailen. Nu ook op Facebook!